O Nama

Klub studenata povijesti – ISHA Zagreb studentska je udruga koja djeluje na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, i koja je također član Međunarodnog udruženja studenata povijesti (International Students of History Association – ISHA) i Saveza studentskih udruga Filozofskog fakulteta (SSUFF) Sveučilišta u Zagrebu. Klub se ističe brojnim aktivnostima na međunarodnoj i fakultetskoj razini. Međunarodne su aktivnosti Kluba vezane uz ISHA-u, koja je osnovana u Budimpešti 1989. godine s namjerom promicanja međunarodne suradnje te razmjene znanja i ideja među studentima povijesti i njoj srodnih područja, i koja se danas sastoji od dvadesetak stalnih sekcija iz više europskih zemalja. U organizaciji ISHA-inih sekcija godišnje se održavaju tri seminara; jesenski, novogodišnji i ljetni, te godišnja konferencija u četvrtom mjesecu.
Internet stranica Međunarodnog udruženja studenata povijesti – ISHA nalazi se na adresi:http://www.isha-international.org/

Priznanja i nagrade

  • Prvo veliko priznanje za rad Kluba jest nagrada Franjo Marković, uručena predstavnicima Kluba na svečanoj sjednici Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu 19. listopada 2005, kao priznanje za izvanredni doprinos u međunarodnoj suradnji.
  • Na svečanoj proslavi dana Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, 19. listopada 2010., Klubu studenata povijesti – ISHA Zagreb dodijeljena je nagrada Franjo Marković, za zapažene znanstvene i stručne rezultate u prethodnoj akademskoj godini (2009./2010.).
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s